Προσωπικές Σκέψεις-Ιδέες-Απόψεις.Αυστηρώς ακατάλληλο για στενόμυαλους...

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ελληνική αγορά

Έχω κάνει αμέτρητες συζητήσεις με συνομηλίκους μου,  μεγαλύτερους, ανθρώπους όλων των ηλικιών αναλύοντας τις επιπτώσεις της κρίσης στην ζωή μας και στην κοινωνία.Έχουμε προσπαθήσει να βρούμε λύσεις αλλά και προτάσεις για προσωπική και γενικότερη ανάπτυξη στην χώρα.Πάντα ενδιαφέρουσες προτάσεις οι οποίες όμως προσκρούουν  πάνω στην οικονομική ύφεση αλλά και στην έλλειψη κεφαλαίων.
Πολλοί από τους συνομήλικούς μου είχαν καταλήξει στην διέξοδο του εξωτερικού κάτι που προσωπικά με βρίσκει αντίθετο.Για έναν άνθρωπο που έφαγε τα χρόνια του στην δήθεν δωρεάν δημόσια εκπαίδευση ξοδεύοντας ένα σωρό λεφτά  ίσως εν τέλει να είναι μια καλή επιλογή για να ανταμειφθούν οι κόποι του ηθικά αλλά και οικονομικά.Δεν τους κατηγορώ διότι βιώνω μαζί τους  την κορεσμένη αγορά εργασίας και τις εταιρίες που εκμεταλλεύονται  τους νέους εργαζόμενους γνωρίζοντας την ανάγκη τους για εργασία.
Προσπάθησα να σκεφτώ κάτι το οποίο θα μπορούσε σαν επένδυση να στηρίξει την ελληνική οικονομία.
Σε ένα άλλο μου επιχειρηματικό βήμα προσπάθησα και δημιούργησα ένα διαδικτυακό κατάστημα www.oufo.gr με συνεργάτες αποκλειστικά και  ΜΟΝΟ συνομηλίκους μου αλλά και νέους επαγγελματίες προσπαθώντας να εφαρμόσω την φιλοσοφία μου στην πράξη.Κάτι που έγινε με επιτυχία και με χαροποίησε ιδιαίτερα.
Μετέπειτα πάνω σε αυτή την φιλοσοφία ότι η ανάπτυξη θα έρθει εκ των έσω και  από φρέσκους ανθρώπους άρχιζα να εστιάζομαι στο πως μπορούμε να προβάλουμε τα καταπληκτικά ποιοτικά  προϊόντα που διαθέτουμε σαν χώρα.
Έτσι άρχισα να δουλεύω στο μυαλό την "ελληνική αγορά"
Τι σημαίνει η ελληνική αγορά.Είναι κάτι πολύ πολύ απλό.
Την αντιστροφή της δεδομένης κατάστασης που υπάρχει σε ένα κοινό σούπερ μάρκετ. Δηλαδή αντί να ψωνίζεις σε ένα σούπερ μάρκετ με βάση τις πολυεθνικές εταιρίες να  ψωνίζεις με βάση τις ελληνικές εταιρίες.
Μικρομεσαίες εταιρίες αλλά και συνεταιρισμούς που θα μπορούν να προσφέρουν τα προϊόντα τους στον καταναλωτή επί ίσης όροις. Έναν χώρο που θα μπορεί ο Έλληνας επιχειρηματίας, και παραγωγός να διαθέτει τα προϊόντα του χωρίς αποκλεισμούς.
Ένας χώρος ο οποίος στις κατά τόπους περιοχές (επαρχία) μπορεί να έχει σαν βάση τα τοπικά προϊόντα συγκεντρωμένα και επιπλέον προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να λειτουργήσει σαν πυλώνας ανάπτυξης στην περιοχή.
Ένας χώρος που θα μπορεί να δημιουργηθεί μελλοντικά και στο εξωτερικό και θα μπορούμε να εξάγουμε τα ελληνικά προϊόντα για να τα γνωρίσουν και οι Ευρωπαίοι.
Ένας χώρος που μπορεί να βοηθήσει την τουριστική προβολή της Ελλάδας.
Μέσα λοιπόν από αυτό τον χώρο που  ευελπιστώ να δημιουργηθεί, με την ιδέα που έχω καταθέσει στον διαγωνισμό, αντιλαμβάνεστε ότι  είναι στο χέρι του Έλληνα επιχειρηματία με την ποιότητα και την τιμή να αυξήσει το πελατολόγιο του.Με την ευκαιρία για προβολή και τις συναλλαγές που θα προκύψουν αυτό σημαίνει αύξηση του όγκου παραγωγής άρα επένδυση άρα νέο προσωπικό άρα ανάπτυξη στην επιχείρηση όπως και της οικονομίας της χώρας μας διότι τα χρήματα θα κυκλοφορούν στο εσωτερικό.Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα που ανάπτυξα για τις δυνατότητες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα.
Εάν και εσύ πιστεύεις η ιδέα μπορεί να αποδώσει.
Εάν και εσύ πιστεύεις στις δυνατότητες των νέων ανθρώπων και των νέων επιχειρηματιών
Πάτησε ΕΔΩ μπες στο link και δώσε μου με την ψήφο σου δύναμη.
http://www.crazybusinessideas.gr/el/crazy-ideas/idea/elliniki-agora

Με εκτίμηση

Λάμπρος Χ. Γκόγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου