Προσωπικές Σκέψεις-Ιδέες-Απόψεις.Αυστηρώς ακατάλληλο για στενόμυαλους...

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

να σας πω μια ιστορια...? (volume 1)

Στις 7 Νοεμβρίου έχουμε εκλογές.
Πόσοι άραγε έχουν ασχοληθεί και  πόσοι το γνωρίζουν; Πόσοι γνωρίζουν τι είναι ο Kαλλικράτης; Τι γνώμη έχει ο κόσμος για τις εκλογές και πολύ περισσότερο η Νεολαία στην οποία ανήκω κιόλας;
Αυτά τα ερωτήματα με έκαναν να μοιραστώ μαζί σας μια ιστορία.
 Έτυχε  να με καλέσουν σε μια άγνωστη σε  εμένα νεανική  παρέα εκτός Γέρακα .
Όταν ο φίλος μου με σύστησε, ανέφερε και την υποψηφιότητα μου για το τοπικό συμβούλιο Γέρακα. Με χαιρέτησαν δείχνοντας θαυμασμό για την υποψηφιότητα  μου. Αυτό ήταν ενθαρρυντικό για μένα. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι που παίρνω δύναμη να συνεχίσω αυτή μου την πορεία. Μου πήρε λίγα λεπτά να τους εξηγήσω τι-πως-που.
Μετά από λίγο,κάποιος από την παρέα με ρώτησε…
«…και για πες τι θα κερδίσεις  άμα βγεις?» μέχρι να προλάβω να  απαντήσω δέχτηκα ένα ακόμη σχόλιο από άλλο μέλος της παρέας «…ωραία να βγεις θα έχουμε βύσμα…»
Το αρχικό μου χαμόγελο έδωσε την θέση στην αμηχανία και μετά  στον προβληματισμό. Σχόλια νέων ανθρώπων, προβληματίστηκα. Σαφώς δεν ανακάλυπτα τον τροχό, τα είχα ξανακούσει αυτά και πολύ χειρότερα μερικές φορές. Αναρωτήθηκα όμως , Γιατί;
Όλο αυτό ήρθε και μου ανέδειξε για ακόμη μια φορά το πρόβλημα που έχουμε σε αυτή την χώρα. Πρόβλημα νοοτροπίας…. Σαν κοινωνία.
«Για  να ασχολείσαι με τα κοινά κάτι πρέπει να κερδίζεις. Πρέπει να πληρώνεσαι ,να βολέψεις ή να βολευτείς, αλλιώς δεν έχει νόημα.»
Δεν τους κατηγορώ και μάλλον δεν τους έπεισα ότι σκοπός είναι το αίσθημα ευθύνης για κοινωνική προσφορά. Πρέπει όμως να καταφέρω να τους πείσω. Πρέπει να σταματήσουν το τσουβάλιασμα.
ΝΑΙ δεν είναι όλοι καλοί σίγουρα. Αυτό δεν σημαίνει όμως, ότι δεν υπάρχουν καλοί. Όταν οι νέοι άνθρωποι, οι κατεξοχήν εκφραστές νέων ιδεών και οραμάτων, αποφεύγουν την πολιτική και χλευάζουν τους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά, δεν θα πετύχουμε την αλλαγή, δεν θα μπορέσουμε να δώσουμε ΝΕΑ πνοή που τόσο έχει ανάγκη αυτός ο τόπος στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Θα αφήνουμε αυτούς που καταδικάζουμε να συνεχίζουν να μας μηδενίζουν?
Όχι. Γι αυτό σκέψου,  δράσε, αποφάσισε, ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΑΜΕΤΟΧΟΣ. Κατά συνείδηση. Το ότι εισαι ΝΕΟΣ δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να εκφραστείς. Κάντο, απλα προσπάθησε και δεν θα χασεις.
Οι νέοι πρέπει να περάσουν μπροστά.
Συνεχίζεται…..
Λάμπρος Χ. Γκόγκας

2 σχόλια:

  1. Σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός το βόλεμα, ωστόσο δεν παύει να είναι η ανθρώπινη φύση Λάμπρο. Και όσο το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα είναι τέτοιο που την επιτρέπει θα επηρεάζει δυστυχώς και την πορεία των εκλογών και του κόσμου. Και όσο κι αν φωνάζουμε για το αντίθετο, όταν μας πουν "έλα εδώ εσύ ο πράσινος/μπλε/κόκκινος/φουξια, που μας βοηθησες παρε μια θεσουλα στο δημόσιο με 5000 ή μια μετάταξη στην αεροπορία/ναυτικο για το παιδί σου" θα πουμε ναι. Καλή σου επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή