Προσωπικές Σκέψεις-Ιδέες-Απόψεις.Αυστηρώς ακατάλληλο για στενόμυαλους...

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το άρωμα εκλογών μυρίζει μπαρούτι…

Λίγα λόγια…

 Τουλάχιστον εύστοχο μπορώ να χαρακτηρίσω κείμενο ενός δημότη που… «ψάχνει την πραγματική ανατροπή των πραγμάτων»
  Θέτει σε σωστή βάση τα πράγματα και προσωπικά μου δίνει το μέσο προφίλ του ψηφοφόρου που έχει πλήρης επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί και των αιτιών που φτάσαμε ως εδώ σήμερα.Ένα κείμενο*προβληματισμού που ίσως με κάνει καλύτερο σαν υποψήφιο αλλά και σαν ψηφοφόρο.
  Δύο μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο μας και  η ατμόσφαιρα στα social media και το διαδίκτυο μυρίζει μπαρούτι.Κάποιοι έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα και έχουν μπει σε ένα ατελείωτο «πόλεμο» ανακοινώσεων και σχολιασμού.
  Σε αυτό το παιχνίδι πρώτα σέρνουν τον χορό τα ανώνυμα «προφίλ» τα οποία συμβάλουν και αυτά με τον τρόπο τους, καθώς ο μόνος τους στόχος είναι η προπαγάνδα και ο γκεμπιλισμός…Καλό θα ήταν λοιπόν να μην τους δίνουμε τροφή...
  Ατελείωτες κλισέ εκφράσεις, σχόλια ειρωνείας ,και ένα πολιτικάντικο παιχνίδι που στερείτε πολιτικού πολιτισμού.
  Δεν το επικρίνω διότι η ανταλλαγή απόψεων των ανθρώπων(ενυπόγραφα) είναι υγεία, πάντα όμως στα πλαίσια της πραγματικότητας και του πολιτισμού χωρίς φανατισμό. Κάτι το οποίο απ’ ότι διακρίνω δεν γίνεται και αυτό με στενοχωρεί…Εκτιμώ ότι το σύνολο τις κοινωνίας δεν ασχολείται και είναι μόνο  για εσωτερική κατανάλωση όμως ήταν άξιο αναφοράς γιατί δείχνει κάποια πράγματα...
Διαβάζοντας πολλές φόρες σχόλια και αναρτήσεις στο διαδίκτυο προέκυψε το παρακάτω ερώτημα…

-Τι έχω άραγε εγώ να χωρίσω με τον Χ τον Ψ τον Ζ;            
-Γιατί να παίξω το παιχνίδι του «ανώνυμου» και να συρθώ στην λάσπη του;

  ΟΛΟΙ εμείς υποτίθεται ότι παλεύουμε για το καλό του Δήμου. Μπορεί να  ανήκουμε σε διαφορετικές παρατάξεις όμως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε τον ίδιο στόχο. Μια καλύτερη πόλη για εμάς και τις οικογένειές μας.
  Αυτό ευτυχώς δεν προκύπτει μόνο από δική μου σκέψη αλλά και από διαπροσωπικές επαφές που έχω κάνει και με άλλους νέους ανθρώπους που θα ασχοληθούν ή ασχολούνται με τα κοινά.
ΠΡΟΣΟΧΗ όταν λέω νέους δεν εννοώ μόνο ηλικιακά γιατί η καραμέλα αυτή πολύ φορέθηκε και είναι μια μεγάλη παγίδα...Μιλάω για ανθρώπους κάθε ηλικίας οι οποίοι απέχουν από παρωπίδες και εγκεφαλικές αγκυλώσεις...
  Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούμε όλοι να συμφωνούμε με όλους. Υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις και πρέπει να μάθουν να τις σέβονται.
 Στην ενασχολησή μου με τα κοινά δεν υπήρξα ποτέ οπαδός του μηδενισμού και είναι κάτι που απεχθάνομαι γενικότερα.
  Η κοινωνία αναζητά μια τοπική αυτοδιοίκηση μακριά από τις κακές συνήθειες του κεντρικού πολιτικού συστήματος. Όλοι εμείς λοιπόν που ασχολούμαστε με τα κοινά ας κάνουμε την αρχή και ας δείξουμε ένα άλλο πολιτικό προεκλογικό ήθος.
   Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά...Η συμμετοχή στα κοινά δεν είναι μόνο 2 μήνες πριν τις εκλογές αλλά και καθ’ όλη την διάρκεια της 5 ετίας…είτε εκλεγούμε είτε όχι…
Με την στάση μας ας αλλάξουμε τις ισορροπίες
«Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα σου να το λες». Βολταίρος

Λάμπρος Χ. Γκόγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου